Halve Finale NK Meisjes Pupillen

Suggesties, ideeën, visies, e.d.
Plaats reactie
Tijn
Berichten: 135
Lid geworden op: 22 januari 2006; 02:56
Locatie: Sittard

Halve Finale NK Meisjes Pupillen

Bericht door Tijn » 19 maart 2006; 02:38

Michelle Roumans van CEMA/De Vaste Zet Geleen heeft de finale bereikt bij het NK voor meisjes. In de derde groep (een groep van negen personen) eindigde Michelle als tweede door 13 punten te vergaren uit 8 partijen. Ze verloor van haar groepswinnares, die al haar partijen won.

1 Laura Timmerman 16
2 Michelle Roumans 13
3 Wencke Standhart 12
4 Edith Rap 9
5 Marjolein Duifhuis 7
6 Petra Radoslavjevic 6
7 Yasmin Tissen 5
8 Rosalie Mattijssen 4
9 Vivienne Mol 0Sylvia Ek van DV Eureka miste de finale op een haar. Ze kwam welgeteld 1 punt te kort. Sylvia stond in haar laatste partij tegen de uiteindelijke groepswinnares en tevens topfavoriete Vicky Andriessen een schijf voor. Helaas wist Sylvia de klus niet te klaren en een fout zorgde alsnog voor een nederlaag. Zuur!

1 Vicky Andriessen 13
2 Rose van Brandenburg 11
3 Sylvia Ek 10
4 Rodee Buist 10
5 Anouk van der Bijl 9
6 Lonneke Standhardt 8
7 Annelieke de Vos 6
8 Laura Geurtsen 5
Een negende speler ontbrak ik deze groep.

Het kan zijn dat er nog meer Limburgse dames in Elden geacteerd hebben vandaag. Echter, deze ken ik niet bij naam. Wie helpt? :?

Gebruikersavatar
Bert
Berichten: 108
Lid geworden op: 22 januari 2006; 10:20
Locatie: Wijlre

Bericht door Bert » 19 maart 2006; 10:27

Allereerst mijn felicitaties aan Michelle. Geweldig gedaan, en heel veel succes in de finale!

Ook Sylvia heeft landelijk haar visitekaartje afgegeven! Helaas net niet de finale, maar zeker een prima resultaat!

Andere Limburgse meisjes in Elden waren Michelle Verbeucken en Silvana van Oudenhoven (beiden van Eureka), nog maar enkele maanden met dammen bezig, dus nog niet zo'n hoge score.

Zie verder http://www.damz.nl/cms/index.php?option ... &Itemid=79.

Brion
Berichten: 55
Lid geworden op: 22 januari 2006; 12:55
Contacteer:

Bericht door Brion » 24 april 2006; 18:44

Wie geeft er eigenlijk les op de basisschool te Haelen (zie HF NK schooldammen)?

Jac
Berichten: 475
Lid geworden op: 22 januari 2006; 00:46
Locatie: Maasbracht
Contacteer:

Bericht door Jac » 27 april 2006; 19:10

Het is bekend dat schooldamtoernooien uitgelezen kansen bieden voor damverenigingen om jongeren in aanraking te brengen met het damspel.

Zo ook in Midden-Limburg waar als veel jaren achtereen ieder jaar weer een regionaal schooldamtoernooi wordt georganiseerd. De belangstelling voor deelname aan deze wedstrijden is groot, niet in de laatste plaats vanwege het enthousiasme waarmee de leerkrachten de deelname aan dit soort evenementen bevorderen.

Enkele leden van Damclub Donderberg, later DC Roermond, zijn al sinds heel lang achter de schermen betrokken bij de organisatie van deze wedstrijden die zoals gezegd een sterk regionaal karakter dragen.

Vorig jaar is vanuit de Roermondse club aangeboden om naast materiaal en mankracht ook studiemateriaal en aanvullende damlessen (op locatie) ter beschikking te stellen aan de teams die willen deelnemen aan de landelijke vervolgwedstrijden.

De uitwerking daarvan zou in 2006 zijn beslag krijgen. De club heeft inderdaad een bijdrage geleverd, maar toch niet in de mate waarin dat de mensen voor ogen stond. Zonder op de achtergronden van het niet echt uit de verf komen van deze trainingen in te gaan, mogen we wel stellen dat het aangereikte lesmateriaal door de docenten op school goed is opgepakt.

De leraren hebben de lessen nu zelf verzorgd (en dat kunnen ze als geen ander). Het damtechnisch niveau dat de leerlingen door deze lessen hebben meegekregen leverde De Leerlingst uit Haelen bij de landelijke wedstrijden een verdienstelijke 12e plaats op in hun groep, te weinig om aan de verdere wedstrijden te mogen mee doen, echter ruim voldoende om de jeudige deelnemers ook volgend jaar warm te kunnen maken om dan wel extra trainingslessen, mits vooraf goed ingepland in de damkalender, te volgen.

De belangstelling van jeugd en docenten is er, Damclub Roermond ziet er het nut van in en de club is bereid hier te investeren, het is dus een kwestie van inhaken op het juiste moment. Nu dus!

Brion, is deze toelichting een voldoende antwoord op jouw vraag?

Brion
Berichten: 55
Lid geworden op: 22 januari 2006; 12:55
Contacteer:

Bericht door Brion » 28 april 2006; 21:18

Duidelijk Jac.

Ze hebben inderdaad goed gepresteerd. Hopenlijk kan er een vervolg aan worden gegeven!

Plaats reactie